• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Verstilde Verhalen - De wraakmoord op dokter Roelfsema
Verstilde Verhalen - De wraakmoord op dokter Roelfsema

In de podcast ‘Verstilde Verhalen’ vertellen Marsha Walraven, Ida Albertsboer en Eelco Walraven de verhalen achter monumenten uit de Tweede Wereldoorlog. “Een van de eerste verhalen die echt concreet werd, is dat van het monument ter nagedachtenis aan dokter Roelfsema”, aldus Marsha Walraven uit Duiven.

“Het monument in ruinen trok mijn aandacht en al snel kwamen wij uit bij een boek over de Silbertanne moorden van Inger Schaap. Zij heeft ons veel verteld over het moordcommando dat tussen september 1943 en september 1944 actief was in Nederland, maar daarna moesten wij nog wel op zoek naar echte verhaal achter het monument.” De zoektocht leidt Marsha onder meer naar het ziekenhuis in Meppel, waar dokter Roelfsema in de oorlog werkte en waar zijn nagedachtenis nog altijd levend wordt gehouden. “Ook de zoon van de dokter was bereid om over zijn vader te praten. In eerste instantie zei hij niet zo veel bij te kunnen dragen, maar uiteindelijk heeft hij toch een mooi beeld van zijn vader geschetst.”

Wil je meer weten, luister dan naar ‘De wraakmoord op dokter Roelfsema’.

foto: Eelco Walraven

Geen reacties voor “Verstilde Verhalen - De wraakmoord op dokter Roelfsema”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top