• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Help de vlinders en wilde bijen in Duiven
Help de vlinders en wilde bijen in Duiven

Wilde bijen, vlinders en andere insecten hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp gebruiken. Inwoners van Duiven met een tuin in de bebouwde kom kunnen deze dieren helpen door het neerzetten van aantrekkelijke planten en het maken van schuilplaatsen. De gemeente Duiven en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) organiseren daarom een inspiratieavond op dinsdag 5 september en bieden bij- en vlindervriendelijke planten aan! De avond begint om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) in cultuurcentrum De Ogtent aan de Remigiusplein 9 in Duiven.

Inspiratieavond 5 september

Hoe leven vlinders en wilde bijen en wat hebben ze nodig? Bepaalde boompjes en struiken zijn extra aantrekkelijk voor vlinders en wilde bijen en ook door goed te tuinieren kun je ze helpen. Wil je hier meer over weten? Tijdens de inspiratieavond krijg je een inkijkje in het leven van vlinders en wilde bijen en krijg je tips hoe je ze thuis in eigen tuin kan helpen.
Op de website van SLG (https://slgelderland.nl/) staat ook informatie wat inwoners nog meer kunnen doen om de biodiversiteit in hun tuin te verhogen. Denk aan maatregelen als een rommelhoekje in de tuin of het maken van een insectenhotel.

Gratis bij- en vlindervriendelijke planten

De gemeente Duiven en SLG stellen gratis biologische bij- en vlindervriendelijke planten beschikbaar om inwoners te helpen hun tuin om te vormen tot een insectenparadijs. De webshop gaat vanaf 11 september open. De bestelde planten worden uitgedeeld op vrijdagmiddag 8 december. Wees er snel bij want op is op!

Aanmelden

Via de website (https://slgelderland.nl/projecten/bijen-vlinders-duiven) kun je je opgeven voor de inspiratieavond op 5 september. Ook kun je hier aangeven om op de hoogte gehouden te worden over de opening van de plantenwebshop zodat je als eerst op de hoogte bent!

Biodiversiteit

Om verschillende redenen neemt de biodiversiteit in Nederland sterk af. Recent onderzoek naar insecten laat dat duidelijk zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dus als het slecht gaat met insecten, gaat het ook slecht met de biodiversiteit. Dat geldt dan ook weer voor de dieren die daarvan afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar. Gelukkig kan iedereen zelf iets doen voor meer biodiversiteit. Ook in een kleinere tuin. Maak dus van jouw tuin een insectenoase en doe mee!

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Duiven en de provincie Gelderland.

bron foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Geen reacties voor “Help de vlinders en wilde bijen in Duiven”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top