• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  •  Vergroten sociale verbondenheid
 Vergroten sociale verbondenheid

In maart 2020 lanceerde we DuivenOnline om mensen via een website en Facebook-pagina bij elkaar te brengen, te informeren over het corona-virus en waar nodig hulp te bieden. We hadden niet durven dromen dat het direct een “succes” zou zijn en ook zou blijven toen de wereld weer open ging. Na 1 juni werd het wel iets minder, maar nu de besmettingen in Nederland weer toenemen, loopt ook het aantal hulpvragen weer op.

Wat het meest gemist werd tijdens de intelligente lockdown in Nederland, was het persoonlijk contact. Het spontane contact op straat, even vragen hoe het gaat, gewoon even kletsen zonder daarvoor een telefoon of computer nodig te hebben. Maar ook nu missen veel mensen een veilige plek waar ze even kunnen kletsen, liefst in de buitenlucht, zonder dat je hiervoor op een terras moet gaan zitten. Want wat dat laatste betreft is dat niet voor iedereen zomaar een vanzelfsprekendheid.

Vanuit DuivenOnline zijn we steeds op zoek naar manieren om mensen bij elkaar te brengen, te ondersteunen of te helpen. Niet alleen in tijden van corona, maar ook daarna, gewoon altijd. Om die reden zijn wij op zoek gegaan naar een manier om mensen, op een veilige manier, te ontmoeten. Maar ook om mensen een plek te geven om elkaar te ontmoeten.

Wij hebben het geluk dat we dichtbij het Droo-park wonen. Het Droo-park ligt in de wijk Oud-Zuid en is gelegen aan een fietspad. Dit fiestpad verbindt het Eilandplein met het centrum van Duiven. Ook is dit een veel gebruikte wandelroute voor mensen die vanaf het station naar het centrum willen. Daarnaast heeft het Droo-park heeft een prachtige fontein, veel groen, en een hondenlosloop-terrein. Allemaal elementen die mensen met elkaar kunnen verbinden. In het midden van dit Droo-park staat een betonnen bank. Deze bank is geplaatst in 2010. Helaas hebben de weersinvloeden de uitstraling van het bankje geen goed gedaan en is het nu niet echt uitnodigend om er op te gaan zitten.

Wij zien, bij dit bankje, een uitgelezen mogelijkheid om mensen met elkaar te verbinden. Omdat wij eerst eens wilde kijken of ons idee net zo goed uit zou pakken, als dat wij dachten, zijn Jasper Walraven en ik op verschillende momenten hier gaan zitten met een kannetje koffie en wat koeken. Iedere keer als wij er zaten, kwamen er meerdere mensen gewoon even aan voor een babbeltje en soms met een wat specifieke vraag. Kortom, het bankje is een prima plek voor verbinding of anders gezegd een prima plek om de sociale verbondenheid te verbeteren. Daarom heeft DuivenOnline dit bankje geadopteerd.

Door deze adoptie hebben wij de mogelijkheid om het bankje op te knappen en weer een uitnodigend karakter te geven, zodat iedereen er gebruik van kan maken. De leefbaarheid van een gemeente wordt voor een belangrijk deel bepaald door de inrichting en het onderhoud van de kernen en de wijken, maar ook door de sociale verbondenheid tussen de inwoners. Immers wie zijn buren kent voelt zich veiliger en vaak minder eenzaam. Zo eenvoudig is het. Vanuit deze gedachte zien we dan ook een rooskleurige toekomst van en voor het bankje!

bron foto: De foto is door De Reus Communicatie & Publiciteit gemaakt en ter beschikking gesteld.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top