• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Veilig met je rolstoel in de (taxi)bus, ook zonder crashtest-sticker
Veilig met je rolstoel in de (taxi)bus, ook zonder crashtest-sticker

Vanaf 1 januari 2022 wordt dat mogelijk. Volgens de herziene Code VVR (dat staat voor Veilig Vervoeren Rolstoelgebruikers) kunnen dan ook mensen met een rolstoel zonder haaksymbolen vervoerd worden. Mits de chauffeur de rolstoel veilig kan vastzetten.

De chauffeur maakt uiteindelijk de afweging. Hiervoor krijgen chauffeurs extra training en informatie. Het belangrijkste onderdeel van de afweging is of de rolstoel met inzittende ‘veilig vast te zetten is en goed te vervoeren’, ongeacht de certificering van de stoel. Dat is nieuw ten opzichte van de huidige code. Die stelt stickers met haaksymbolen verplicht als bewijs dat de rolstoel een crashtest heeft doorstaan.

Veel mensen met individuele aanpassingen aan hun rolstoel beschikken niet over zo’n sticker. Voor hen gold sinds 2017 een overgangsregeling. De afgelopen twee jaar is tussen samen met vervoerders, rolstoelfabrikanten en consumentenorganisaties als Ieder(in) gewerkt aan oplossingen om de Code VVR zo aan te passen dat ook mensen met een nietgecertificeerde rolstoel veilig vervoerd kunnen worden.

Geen reacties voor “Veilig met je rolstoel in de (taxi)bus, ook zonder crashtest-sticker”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top