• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Toeristische plekken mogelijk dicht voor motoren, grens open
Toeristische plekken mogelijk dicht voor motoren, grens blijft open

De grens tussen Nederland en Duitsland blijft wel open, maar alleen voor grensoverschrijdend woon-werkverkeer en vrachtverkeer. De marechaussee en de Bundespolizei controleren daar streng op en zullen dagjesmensen aanspreken.

Op de Veluwe, de Veluwezoom en in de Betuwe worden tijdens het paasweekeinde mogelijk toeristische plaatsen en wegen afgesloten voor motorrijders en wielrenners. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden bekijkt of zij met deze maatregel wandelaars de mogelijkheid kunnen geven om van het mooie weer te genieten.

De maatregel is het gevolg van het feit dat groepen motorrijders en wielrenners zich afgelopen weekeinde niet correct hebben gedragen. Dit gebeurde onder meer op de Posbank bij Rheden, waar door de aanwezigheid van groepen onvoldoende afstand kon worden gehouden.

Welke plaatsen en wegen precies worden afgesloten wordt nog bekeken door de Veiligheidsregio Gelderland-Midden, waar onder meer de Liemers, de Veluwe, de Veluwezoom en de Betuwe onder vallen. In overleg met de regering kijkt zij eveneens naar mogelijke maatregelen voor het bezoeken van meubelboulevards en tuincentra.

Mensen die Duitsland in willen worden vanaf komende vrijdag overigens twee weken in quarantaine geplaatst. Het maakt daarbij niet uit of zij symptomen van het corona-virus hebben. Hoe lang deze maatregel geldt, is niet duidelijk.

bron foto: (c) Paul Snelders

Geen reacties voor “Toeristische plekken mogelijk dicht voor motoren, grens open”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top