• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Thema avond over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Duiven
Thema avond vluchtelingen gemeente Duiven

De Duivense gemeenteraad organiseert aanstaande dinsdag 12 april 2022 een thema avond over opvang van vluchtelingen. Deze avond kunt u bijwonen in het gemeentehuis en gaat over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne en asielzoekers in het algemeen. De avond start om 19.30 uur. 

Mocht u hierbij aanwezig willen zijn, dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kunt u bellen naar (0316) 279111 en vragen naar de griffie.

Wilt u de informatieavond digitaal volgen? Dat kan ook en wel via www.duiven.nl > activiteiten en bijeenkomsten > 12 april.

Op de agenda staan 3 onderwerpen:

  • Stand van zaken bestaande opvang van 50 jonge asielzoekers in het pand Regina Pacis. Wat zijn de ervaringen?
  • Stand van zaken opvang Oekraïners in Duiven. Hoeveel vluchtelingen worden er al opgevangen in gastgezinnen? Kunnen we als gemeente meer bieden?
  • Naast de opvang van Oekraïners is de hulpvraag groot naar het creëren van mogelijkheden voor opvang van reguliere vluchtelingen. 

Het doel van de avond is om met elkaar in alle openheid informatie te delen over deze onderwerpen en hierover in gesprek te gaan. De gemeenteraad hoeft over dit onderwerp nog geen besluit te nemen. Wel kan het college mogelijk meer informatie geven over welke locatie in Duiven in beeld is om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

Geen reacties voor “Thema avond over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Duiven”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top