• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Ook jonge mensen worden flink ziek van het coronavirus
Antoinnette Germeraad

Het was een mooie dag en de berichten over een volle Posbank werden via diverse Facebook berichten gedeeld. Zo kwamen deze berichten van een volle Posbank en Horsterpark ook bij Antoinnette Germeraad in haar tijdlijn.

“Eigenlijk deel ik dit soort berichten over mijzelf niet op Facebook, maar ik zie dat mensen nog steeds de ernst van het coronavirus niet inzien.”, zegt Antoinnette. Op dit moment ligt ze zelf ongeveer een week met hoge koorts in bed. Ze is door twee artsen onderzocht en heeft van de artsen te horen gekregen dat ze zo goed als zeker het coronavirus heeft. Een definitief uitsluitsel krijg ze niet omdat ze niet wordt getest.

“Je leest in de kranten of hoort mensen zeggen dat het coronavirus veelal oudere mensen treft en dat je je als jongere geen zorgen hoeft te maken, maar dat is dus niet zo. Ik ben nu ziek en heb alle verschijnselen die horen bij het coronavirus.”, aldus Antoinnette. “Dit is echt iets anders dan een griepje.”

Omdat ze ook last van astma heeft, was ze ontzettend voorzichtig met naar buiten gaan. Alleen als ze echt naar buiten moest, ging ze naar buiten.

Ze vertelt “Vorige week kreeg ik ineens last van migraine, tenminste ik dacht dat het migraine was. Na een uur werd ik ontzettend benauwd, moest ik erg hoesten en voelde ik een druk op mijn borst. Ook kreeg ik een torenhoge koorts, terwijl ik eigenlijk nooit koorts krijg. Dus dat was wel apart.”.

Omdat Antionnette vaker last heeft van astma, dacht ze dat het wel mee viel. De volgende ochtend werden de klachten alleen maar erger en bleef de koorts schommelen. “Ik was er niet gerust op en na drie dagen ben ik naar het corona spreekuur gegaan en een dag later naar de Huisartsen Post.”, vertelt Antoinnette. “Ze vertelde mij dat het zo goed als zeker corona was en als mijn koorts nog hoger werd of mijn benauwdheid nog verder zou verergeren, dat ik in het ziekenhuis zou worden opgenomen.”

Gelukkig verbeterde de situatie dit weekend voor haar en heeft ze sinds vanmorgen alleen nog een verhoging. “Ik hoop dat ik nu de ‘piek’ heb gehad, zoals de arts beschreef, en dat het nu beter blijft gaan. Maar ik ben er nog niet. Zo is douchen bijna topsport beoefenen. Mijn conditie is helemaal weg en ik ben een aantal kilo afgevallen. Daarnaast gaat ademen nog steeds moeilijk.”.

Antoinnette treedt niet met haar verhaal naar buiten toe om aandacht te krijgen, maar om duidelijk te maken wat het is om getroffen te worden door het coronavirus en dat dat voor jong en oud geldt.

bron foto:Fotografie Joke van Campen (redactie heeft de foto bijgesneden wat invloed heeft op de kwaliteit)

Geen reacties voor “Ook jonge mensen worden flink ziek van het coronavirus”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top