• U bevindt zich hier:  
 • Start
 • Nieuws
 • Nieuwe eigenaar van De Passage heeft grootse plannen
Nieuwe eigenaar Passage heeft grootste plannen

Enige tijd geleden veranderde het winkelcentrum De Passage in Duiven van eigenaar. De nieuwe eigenaar, WP Retail Invest Elshofpassaage C.V. (WPRI), heeft haar herontwikkelingsplannen voor De Passage gepresenteerd aan het college van de gemeente Duiven.

De plannen zijn, via een brief van het college (kennisgeving), gedeeld met de gemeenteraad en haar inwoners. Wat wil de eigenaar onder meer veranderen in het centrum van Duiven:

 • De Jumbo, die nu nog aan de Rijksweg zit, verplaatsen naar de kop van De Passage.
 • Een parkeerdek realiseren bovenop de nieuwe supermarkt van de Jumbo.
 • Op de huidige plaats van de Jumbo, na verplaatsing, appartementen realiseren aan de Pastoriestraat.
 • De entree van de Albert Heijn verplaatsen zodat die inpandig in De Passage wordt.
 • Boevenop de nieuwe supermarkt van de Albert Heijn een aantal appartementen realiseren.

In de kennisgeving lezen we dat het college positief is over de herontwikkeling van De Passage. Ook is zij positief over de aanpak van de leegstaand, die WPRI heeft gepresenteerd. Door het verplaatsen van de Jumbo naar de kop van De Passage wordt aan die kant van het winkelcentrum de leegstand opgelost. Daarnaast wordt de gehele winkelstructuur compacter en beter levensvatbaar. De plannen van WPRI zullen in 3 fasen gerealiseerd worden. Die drie fasen zijn:

 1. Sloop en nieuwbouw van onder meer een supermarkt rondom de locatie van de HEMA.
 2. Herontwikkeling van de locatie van de Jumbo aan de Rijksweg/Pastoriestraat, waarmee de winkelfunctie veranderd dient te worden naar de functie wonen om appartementen te realiseren.
 3. Herontwikkeling van de locatie van de Albert Heijn. Deels door sloop en nieuwbouw, waardoor deze supermark functioneel meer aan de Passage ontsloten gaat worden en zorgt voor een betere publieksstroom in de gehele Passage en Pastoriestraat.

Wel benadrukt het college dat de plannen van WPRI los staan van de invulling van Fase 4 van de ontwikkeling van Vitaal Centrum Duiven. Over deze invulling vindt in het najaar besluitvorming plaats. Er moet dan een keuze gemaakt worden tussen volledige woningbouw, een parkje met woningbouw of de ontwikkeling van een park midden in het centrum.

Op dit moment zijn de gepresenteerde plannen, nog slechts plannen. Een haalbaarheidstoets moet nog plaatsvinden. In de kennisgeving lezen we dat het college aangeeft dat WPRI de initiatiefnemer van de plannen is en daarmee verantwoordelijk is voor het organiseren van het proces rondom draagvlak en de participatie van ondernemers, omwonenden, organisaties en instellingen. Onduidelijk is nog wanneer deze plannen gerealiseerd moeten worden. In ieder geval blijkt uit de brief van WPRI aan de gemeente Duiven dat ze streven om voor het einde van 2021 met elkaar een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten.

Via de volgende link is meer te lezen over de plannen van WPRI met het winkelcentrum De Passage: pdfHerontwikkeling De Passage(24.17 MB)

2 reacties voor “Nieuwe eigenaar van De Passage heeft grootse plannen”

 1. zaterdag 10 juli 2021 11:09

  Interessante plannen-link is zeer de moeite waard ! In feite komt er naast het parkeerdek boven de Lidl ook parkeerdekken boven de AH en nieuwe Jumbo-180 en 99 plaatsen-en een parkeerkelder met 36 plaatsen op de huidige Jumbo-lokatie.

  Beide supermarkten komen ook in een groter pand te zitten met entree's in de passage. De Pastoriestraat lijkt minder een winkelstraat te worden. 

  Qua appartementen lijkt in het plan vooral aanbod opgenomen in het wat duurdere segment-is mijn indruk. Zou 6 bouwlagen in plaats van 4 meer sociale/betaalbare woningen op kunnen leveren ? Daar is meer behoefte aan, maar minder aan te verdienen !

  Zou fase-IV, woningbouw tegenover de Zeeman niet voor jongeren bestemd kunnen worden ? Met een groen-plat-dak dat misschien publiekelijk toegankelijk zou kunnen zijn als uitgangspunt/horeca ? 

  Verder begreep ik dat er plannen waren om de bestaande school te verplaatsen naar het Liemersplein-en op de schoollokatie ook appartementen te bouwen ? Zou volgens de huidige definitie de Action NIET in het centrum liggen...

  Is verplaatsing van de winkels aan de kop van de Ploenstraat overwogen ? Het zou bij kunnen dragen aan concentratie van winkelaanbod in het centrum.  Qua fietsenwinkels is er ook (ver)nieuwbouw. Liemers Fietsen zal binnenkort op Het Holland/Vergertlaan zitten.  De Ploenstraat/Rijksweg vraagt ook om nieuwe plannen. 

  Inbreiding van woningbouw en het betaalbaar houden van woningaanbod kan vragen om meer stapeling. Ook hier de vraag of 4 bouwlagen-altijd-een grens moet blijven of dat een hoogte accent van 6(+) bouwlagen denkbaar is. 

 2. woensdag 14 juli 2021 17:23

  Ingang AH in de pasage, ik zie het niet voor me gaan ze de pasage vergroten , of gaan ze de AH verplaatsen en wat gebeurd er dan met alle winkels die er nu tussen zitten 

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top