• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Koop lokaal! Juist nu
Koop lokaal! Juist nu

Oproep aan alle inwoners van Duiven, Groessen en Loo: Koop lokaal!

De coronacrisis duurt inmiddels een jaar. Veel bedrijven in Duiven, Groessen en Loo hebben het zwaar. Ze hebben te maken met gedwongen sluitingen of met grote beperkingen. De inkomsten zijn enorm teruggelopen, vaak zelfs tot bijna nul. De overheid helpt en dat is fantastisch.

Toch staat veel ondernemers het water aan de lippen. Personeel moet worden betaald, rekeningen stapelen zich op, reservepotjes zijn leeg. Er is veel verborgen leed, ook in onze gemeente.

Daarom deze oproep aan u als inwoner. Help onze ondernemers deze crisis te overleven. Kijk op de website of Facebookpagina van de winkelier, de horecazaak, de sportschool en al die andere bedrijven wat er mogelijk is en koop lokaal. Iedere euro helpt!

Dan kunnen we straks, als deze vreselijke crisis eindelijk voorbij is, weer in eigen dorp winkelen, een terrasje pakken en sporten. En vergeet niet: bij deze bedrijven werken veel inwoners die zich zorgen maken over het behoud van hun baan. Ook daarom is het belangrijk dat we laten zien waarin een kleine gemeente groot kan zijn.

Samen komen we door de crisis!

 kooplokaal burgemeester

Natuurlijk koop ik lokaal!

(Burgemeester Huub Hieltjes)

"Natuurlijk koop ik lokaal. De afgelopen weken bijvoorbeeld een paar truien en een nieuwe televisie. We bestellen ook graag een maaltijd bij onze horeca-ondernemers. Die zijn altijd heerlijk en het aanbod is echt heel breed.

Als zoon van middenstanders weet ik wat onzekerheid doet. De overheid steunt ondernemers, maar dat dekt niet alles. Als bedrijven moeten sluiten, zou dat doodzonde zijn. Voor de ondernemer, maar zeker ook voor ons als klant en voor de levendigheid in onze gemeente.

Wij inwoners kunnen hen met ons allen door deze crisis helpen. Veel producten zijn voor dezelfde prijs ook lokaal verkrijgbaar én met een veel betere service. In plaats van dat je weet wanneer de pakketbezorger komt, vraagt de lokale ondernemer hoe laat hij/zij kan langskomen. Dus ik zeg: koop lokaal!"

 kooplokaal burgemeester

Emiel Cellamare

(Voorzitter Mixed Hockeyclub De westerduiven)

"Natuurlijk moeten we in deze moeilijke tijd ondernemers in ons eigen dorp steunen. Dat kan nu makkelijker, omdat je je onlinebestelling bij de winkel mag ophalen. Ik doe het zelf ook. Van de week zag ik mooie schoenen in de etalage van Derksen Schoenmode. Ik mocht ze thuis passen. Alles op basis van vertrouwen, prachtig toch? Echt, ik kan het iedereen aanraden!”

Emiel Hartskeerl

(voorzitter Handbalvereniging Duiven)

"Als vereniging krijgen we veel steun van lokale ondernemers, dan mag je daar nu best iets voor terugdoen. In de eerste lockdown hebben we de leden opgeroepen om zoveel mogelijk bij onze sponsors te kopen en maaltijden te bestellen. Daar is goed gehoor aan gegeven. Ik ben zelf ook ondernemer, dus ik snap heel goed waarom je juist nu in eigen dorp moet kopen."

 kooplokaal burgemeester

José Verlaan

(Welzijnsorganisatie Mikado)

"Welzijn begint vaak al met een praatje bij de bakker, bloemist of fietsenmaker. Lokale ondernemers geven kleur en dynamiek aan een dorp. We hoeven het maar te vragen en juist zij ondersteunen onze mantelzorgactiviteiten of wijkactiviteiten door producten en diensten gratis aan te bieden. We weten pas wat we missen als ze er niet meer zijn!"

Marika Biacsics

(Stichting De WijKern) 

"Ik vind altijd al dat je zoveel mogelijk lokaal moet kopen, maar nu helemaal. Ik heb vroeger onderzoek gedaan naar de sociale cohesie in Duiven. Daar kwam uit dat vooral een gezellig centrum ontbrak. Nu dat er wel is, moeten we het zien te houden. Zonder ondernemers komen er geen mensen naar het centrum en wordt het een dooie boel. Dus ook ik zeg: koop lokaal!"

Geen reacties voor “Koop lokaal! Juist nu”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top