• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Informeel week 51
Informeel week 51

DuivenOnline is een platform op mensen te informeren, ondersteunen en te helpen. Iedere week plaatst de gemeente Duiven in de DuivenPost de rubriek “Informeel”. Omdat niet iedereen ongeadresseerde post wil ontvangen, kan het zijn dat u deze gemeentelijke informatie mist, daarom plaats DuivenOnline wekelijks op deze website de belangrijkste punten uit de rubriek “Informeel”.
Wanneer u vragen heeft over onderwerpen uit deze rubriek, kunt u contact opnemen met de gemeente Duiven. Dit kan telefonisch op 0316-279111 of per e-mail via ​Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informeel week 51 (14 t/m 20 december 2020)

Winteractiviteiten voor jongeren

De gemeente Duiven had voor kinderen tussen de 14 t/m 17 jaar een aantal sportactiviteiten gepland. Helaas heeft zij deze moeten annuleren in verband met de lockdown die in Nederland geldt vanaf 15 december 2020.

Glas in de glasbak

Tijdens en na de feestdagen brengen we veel glas naar de glasbak. Een goede zaak, maar op topdagen raakt de glasbak wel eens overvol. Dozen en tassen vol flessen staan dan bij de glasbak. De gemeente en SUEZ doen er alles aan om het extra glas zo snel mogelijk te verwerken.

Toch vragen wij u wanneer de glasbak vol is en dit voor u mogelijk is, een paar dagen te wachten met het wegbrengen van uw flessen. Zo voorkomen we dat die lege flessen of scherven op straat terecht komen.

Geen vet in het riool

Omdat oudejaarsdag er weer aan komt en veel mensen zelf oliebollen gaan bakken, geven wij u graag een tip over wat u daarna met de olie / het vet kunt doen.

Bijna 4 miljoen Nederlanders bakten vorig jaar op oudejaarsdag zelf hun oliebollen. Het meest vet ging in de vet-recyclebak of de afvalbak en gelukkig niet in het riool. Vetmesten uit de koekenpan of frituurpan, uit potjes feta of olijven, belanden nog wel regelmatig in het riool en zorgen voor een vet -en oliespoor. Dit leidt tot verstoppingen in het riool, zowel bij mensen thuis als in het riool van de gemeente. Ook leidt het tot problemen bij de zuiveringsinstallaties van het waterschap.

Veeg daarom kleine vetresten met een stuk keukenrol weg en gooi het bij het restafval. Potjes met resten olie of vet? Lever ze apart in. Apart ingeleverd vet wordt hergebruikt als biodiesel. Op ​www.vetrecyclehet.nl​ vindt u een overzicht van de 3.000 inzamelpunten.

Carbidschieten

De gemeente Duiven staat het carbidschieten ook dit jaar toe. Het mag alleen buiten de bebouwde kom en het is nu verplicht om hiervan een melding te doen bij de gemeente. Dat doet u digitaal via het formulier op ​www.duiven.nl​ > vergunningen.
Daar vindt u ook de gebruikelijke regels die gelden voor het carbidschieten. Natuurlijk gelden dit jaar ook de coronaregels. Een melding doen kan nog tot 23 december 2020.

Kleur uw buurt

Heeft u een initiatief dat een positief effect heeft voor uw buurt en wordt dit ondersteund door meerdere bewoners? Dan kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Op www.duiven.nl​ > kleur uw buurt, kunt u een aanvraagformulier hiervoor invullen.

Informeel lezen

Wilt u de Informeel in zijn geheel lezen? Dat kan! De DuivenPost is ook digitaal te lezen.
De Informeel leest u via: Informeel week 51 

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top