• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Feestelijke opening 15e editie Brilliant IJsbaan Duiven
Feestelijke opening 15e editie Brilliant IJsbaan Duiven

Lang is er uitgekeken naar weer kunnen schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Duiven. Na twee jaar van afwezigheid door het coronavirus, worden op dit moment de laatste voorbereidingen getroffen om op vrijdag 9 december om 19.00 uur de deuren te openen van de 15e editie van de ijsbaan in Duiven.

De grote tenten zijn alweer opgebouwd, de versiering in het verwarmde horecapaviljoen hangt er weer sfeervol bij en het IJs van de schaatsbaan wordt momenteel professioneel opgespoten en gekoeld. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de feestelijke opening!

Feestelijke opening met Anna & Elsa en de burgemeesters

De Brilliant IJsbaan Duiven opent haar deuren op vrijdag 9 december 2022 om 19:00 uur. Tijdens de openingsavond zullen de sneeuwzusjes ‘Anna & Elsa’ aanwezig zijn en gaan ze graag met iedereen op de foto!

De ijsbaan wordt officieel geopend door de burgemeesters van Duiven, Zevenaar, Westervoort en onze kinderburgemeester. Hierna mogen de prijswinnaars van vorig jaar het ijs als eerste betreden. Wat volgt is een maand lang ijsplezier in Duiven!

Vitesse Kids Club dag

Op woensdag 14 december van 14:00 tot 18:00 uur, kleurt de IJsbaan volledig geel-zwart! We krijgen Vitesse mascotte 'Vito' op bezoek voor de Vitesse Kids Club! Tijdens deze middag zullen de leden van de Vitesse Kids Club naar de IJsbaan komen om hier een leuke middag te beleven, en alle kinderen kunnen hierbij zijn; de schaatsbaan is namelijk ook gewoon geopend voor het vrij schaatsen.

Zoveel te beleven op en rondom het IJs

Er is tijdens de maand vol schaatsplezier zoveel meer te beleven! Naast het vrij schaatsen organiseert de Brilliant IJsbaan Duiven op maandag t/m donderdag van 18:00 - 19:00 uur een prikkelarm-schaatsuur voor hen die dat prettig vinden.

Op alle doordeweekse avonden start om 19:30 uur de beroemde CircuProducts Curlingcompetitie en strijden honderden teams voor de befaamde titel van Curlingkampioen.

Op de vrijdagen (23 dec., 30 dec. & 6 jan.) vindt de jeugddisco plaats en kan er geschaatst worden met op de achtergrond toffe discoverlichting en knallende muziek!

Uiteraard organiseren wij 's ochtends, op de doordeweekse dagen, het bekende schoolschaatsen voor de scholen in de Liemers. Zo kunnen verschillende leerlingen van de basis- en middelbare scholen onbezorgd genieten van het schaatsen in Duiven.

Slotavond: zondag 8 januari 2023

In het nieuwe jaar sluiten we de 15e editie van de IJsbaan in Duiven ook feestelijk af! Met een compleet programma proosten we op het nieuwe jaar en op de succesvolle editie die we dit jaar neergezet hebben. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt.

Het goede doel: de minima-gezinnen in de Liemers

De opbrengsten van de ijsbaan, komen volledig ten goede aan het goede doel; vanaf het eerste jaar (2005) van de ijsbaan is het ondersteunen van minimagezinnen het hoofddoel. In 2006 kregen 175 gezinnen uit Duiven en Westervoort met dank aan Rotary Duiven en Lionsclub Duiven een kerstpakket én een kerstboom. Tegenwoordig worden de kerstpakketten door heel de Liemers uitgedeeld en is het aantal bijna verdrievoudigd! Gemeenten in de Liemers bepalen welk gezin dit jaar in aanmerking komt voor een kerstattentie.

Het zijn gezinnen met kinderen tot 15 jaar die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van een sociale voorziening. De organisatie maakt zich hard om zo veel mogelijk gezinnen met de feestdagen te helpen. Hiervoor is de steun van gemeenten, ondernemers en bezoekers hard nodig.

Geen reacties voor “Feestelijke opening 15e editie Brilliant IJsbaan Duiven”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top