De Buitenwereld

Onder de naam “de Buitenwereld” wil ik de dagelijkse cijfers over de verspreiding van corona van het RIVM delen, de aangekondigde maatregelen van het kabinet en de gevolgen hiervan voor de buitenwereld bespreken.

Vanaf dinsdagavond 29 september 18:00 uur zijn er weer wat strengere maatregelen van kracht die bij de laatste persconferentie zijn aangekondigd.
Ik ben van mening dat de focus nog steeds teveel ligt op de financiële gevolgen, als op de gevolgen voor onze gezondheid en dat kwam ook duidelijk naar voren uit de reacties. Zo is de KNVB verontwaardigd dat er geen publiek bij de voetbal mag zijn, het NOC/NSF is verontwaardigd dat de kantines niet open mogen en de horeca is verontwaardigd dat ze weer eerder dicht moeten.
Ik wil niet zeggen dat ik geen aandacht heb voor de financiële gevolgen van de corona-crisis, maar er zijn meerdere steunpakketten vanuit de Rijksoverheid die ondernemers een handreiking bieden om deze crisis te kunnen overleven. Dit geldt niet voor mensen waarbij een besmetting met corona levensbedreigende gevolgen heeft. Voor mij geldt dus gezondheid boven financiën.

Vanmiddag sprak ik een horeca-ondernemer, zijn gedachten waren ook mijn gedachten. Waarom kiest het kabinet nu voor deze ommezwaai met strengere maatregelen? Waarom niet twee weken geleden toen het kabinet alleen het laatste rondje een uurtje eerder lieten plaatsvinden?
Twee weken geleden stegen het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames ook fors, was het reproductiecijfer ook boven de 1, waren ziekenhuizen al bezig om patiënten te verplaatsen naar andere ziekenhuizen, maar bleven maatregelen uit.
Er zijn nu dus weer 2 weken tijd verspild….tijd om het virus in te dammen.

Ik maak me het meeste zorgen over de groep mensen die het niet zo nauw nemen met de maatregelen, dat hun gedrag zorgt voor meer besmettingen en dat zij de reden zijn dat een tweede lockdown straks de enige mogelijkheid is om het virus terug te dringen. Sommige mensen vinden dat ik een grote angsthaas ben, veel te veel hamer op de 1,5 meter afstand en op de maatregelen die het kabinet heeft opgelegd aan bedrijven en de inwoners van ons land. Begrijpen niet dat ik bijeenkomsten uit de weg ga en altijd kies voor mijn eigen gezondheid. Dit is mijn goed recht, wanneer iedereen dit zou doen en gedaan had, waren we nu niet in een tweede golf beland.

Zie ik helemaal niemand meer? Natuurlijk wel, in huiselijke kring ontvang ik mensen waarvan ik zeker weet dat ze veilig zijn. Maar wel op 1,5 meter natuurlijk. Er zijn er ongeveer 10 die ik dat vertrouwen schenk. Ook buiten tref ik mensen, maar ook daar alles op 1,5 meter. Mijn mondkapje en desinfectiemiddel zijn hele goede vrienden geworden.

Gaan de maatregelen van het kabinet die nu in werking zijn zorgen voor het terugdringen van het aantal besmettingen? Ik hoop het, maar zolang niet iedereen zich houdt aan de basisregels heeft geen enkele maatregel echt zin.

Geen reacties voor “De Buitenwereld”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top