• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 9
Corona update Gelderland 9

Het aantal besmettingen met corona in de provincie Gelderland is in drie weken opgelopen tot 822. De gemeenten met de meeste geregistreerde patiënten in de regio Arnhem zijn Over-Betuwe, Arnhem en Rheden. De Liemers telt nu 24 mensen met een positieve test.

In de regio Kleef zijn 179 mensen besmet met het virus, waarvan er 17 in Rees wonen en 6 in Emmerich.

In Rijnstate in Arnhem liggen op dit moment 55 patiënten die met het virus besmet zijn. Dertien van hen liggen op de intensive care en 25 mensen zijn opgenomen omdat artsen denken dat hun gezondheidsklachten het gevolg zijn van een besmetting met corona.

De gemeenteraden in de regio kijken hoe zij in de komende tijd toch kunnen vergaderen zonder fysiek bij elkaar te komen. Afgelopen week vergaderde de raad van Rozendaal al via YouTube. In Arnhem, Renkum en Rheden wordt nu gekeken of dat een alternatief is, of dat er op een andere manier vergaderd kan worden.

In Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard zijn vrijdagochtend de noodloketten voor ZZP‘ers geopend. Zij kunnen zich online melden voor financiële ondersteuning in verband met het wegvallen van opdrachten door de genomen maatregelen. ZZP’ers in Zevenaar, Westervoort en Duiven konden dat al eerder.

De facebookpagina Coronahulp Zevenaar, Duiven en Westervoort telt inmiddels meer dan 660 leden. De pagina is nu bijna twee weken actief en zet zich in om waar nodig een helpende hand te bieden. Een aantal ondernemers uit de regio hebben de facebookgroep gesteund met donaties. Zo leverde een aardappelbedrijf uit Groessen wortels, kolen en aardappels voor ouderen in de Liemers en schonk diverse bedrijven toiletpapier.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 9”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top