• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 7
Corona update Gelderland 7

Het aantal mensen dat in onze regio besmet is met het corona virus is opnieuw gestegen. In Arnhem zijn voor zo ver bekend 23 mensen positief getest. In de gemeente Rheden zijn dat er 15 en in Renkum 11.

In de Liemers zijn 19 mensen besmet met het virus. Tien van hen wonen in Zevenaar, 4 in Doesburg en 3 in Montferland. In Duiven en Westervoort zijn twee gevallen van corona bekend. Ook Rozendaal staat op 2.

Het totaal aantal besmetting in Gelderland staat op 593. Omdat niet iedereen meer wordt getest is het aantal mensen dat met een besmetting heeft waarschijnlijk hoger.

In de regio Kleef zijn 142 mensen besmet met corona, waarvan 7 in Rees en 3 in Emmerich.

Thuiszorgorganisaties gaan speciale coronateams inzetten. Het gaat om mobiele teams die besmette patiënten die thuis verblijven moeten verzorgen en verplegen. Sensire werkt in de Liemers al sinds het weekeinde met zo’n mobiel team. De zorgverlener verwacht dat er de komende tijd snel meer van deze teams bijkomen.

Vijf personen in Duiven hebben gisteren een bekeuring van 104 Euro gekregen omdat zij zich op verboden terrein bevonden. De politie in Duiven controleert streng op het naleven van de gedragsregels en deed dat onder meer bij de supermarkt op het Eilandplan en bij de sportvelden. De voetbalkooien in de gemeente zijn inmiddels afgesloten.

Defensie heeft vleeswaren, zuivelproducten, groente en fruit gedoneerd aan de voedselbank in Arnhem. Het gaat om etenswaren die waren bedoeld voor een schietoefening in Duitsland. Door de corona-uitbraak is de oefening afgeblazen. Arnhem heeft een deel van het voedsel inmiddels ook beschikbaar gesteld aan andere voedselbanken in de regio.

In Arnhem zijn inmiddels meer dan 40 evenementen gecanceld. Het gaat dan onder meer om Koningsdag, de Hommelse Markt, World Street Painting, het Hoogte80 Festival en de Dance Tour. De eerste grote evenementen die niet door gaan vinden plaats tijdens Pasen. Zo heeft de Jacobiberg een streep gezet door de Paasconcerten in LuxorLive. De concertzaal heeft inmiddels ook alle optredens voor april en mei verplaatst, waaronder ook de albumpresentatie van het Arnhemse project De Niemanders.

Op Het Rhedens in Rozendaal worden mondelinge examens vandaag met behulp van ‘beeldbellen’ afgenomen. Ook andere scholen in de regio Arnhem overwegen deze manier van examens afnemen. Online lijkt voor scholen in het voortgezet onderwijs de enige manier om de laatste schoolexamens alsnog af te nemen. Hierbij wordt gedacht aan het maken van schriftelijke opdrachten onder tijdsdruk en het maken van video’s. De nieuwe wijze van examineren moet nog wel worden vastgelegd in het Programma Toetsing en Afsluiting, waaraan ook de Medezeggenschapsraden van de scholen hun toestemming moeten geven.

De organisatie van de Airborne heeft de kaartverkoop voor de 74ste editie van de wandeltocht tot nader order uitgesteld. De kaarten zouden op 2 april in de verkoop gaan, maar de Politie Sportvereniging ‘Renkum’ vindt het niet netjes om te doen alsof alles gewoon doorgaat. De organisatie verwacht overigens wel dat de herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem op zaterdag 5 september gewoon doorgaat.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 7”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top