• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 6
Corona update Gelderland 6

Bij 502 mensen in Gelderland is toe nu toe vastgesteld dat zij besmet zijn met corona. Het aantal daadwerkelijke besmetting ligt volgens het RIVM hoger, omdat er niet meer bij iedereen op het virus wordt getest.

In Arnhem zijn 20 mensen besmet. In de gemeente Rheden is 12 keer een positieve test uitgevoerd. Renkum telt 10 patiënten met corona. In Zevenaar zijn dat er 9.

In Doesburg is het virus bij 4 mensen vastgesteld en Montferland telt 3 patiënten. In Duiven, Rozendaal en Westervoort zijn tot nu toe in iedere gemeente 2 mensen besmet met corona.

De aangescherpte maatregelen met betrekking tot de bestrijding van het virus hebben verstrekkende gevolgen voor evenementen in de regio. Zo gaat er een streep door Koningsdag, de dodenherdenking op 4 mei en de bevrijdingsfeesten. In Zevenaar gaan ook de opening van Turmac Cultuurfabriek en het Buitenblik Festival niet door op de geplande datum. De opening van de cultuurhal is verplaatst naar het najaar en het festival naar volgend jaar.

Het Candea College in Duiven en het Liemers College in Zevenaar nemen vandaag geen examens af. Op het programma stonden voorbereidende toetsen voor 6 VWO en 5 HAVO, maar zijn door de scholen op eigen initiatief afgeblazen. Zij volgen daarmee de oproep van de VO-raad en de onderwijsbonden AOb en CNV Onderwijs, die gisteravond opriepen om de toetsen niet af te nemen. Het ministerie van onderwijs komt vandaag met maatregelen.

Het Sonsbeekpark en de Posbank worden nog niet gesloten voor het publiek. Dat heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden en burgemeester van Arnhem Marcouch laten weten. Hij voelt er nog niets voor om parken, bossen en campings te sluiten om op die manier de kans op verspreiding van het corona-virus te verkleinen. De Veiligheidsregio Gelderland-Midden werkt in opdracht van vijftien gemeenten in het gebied ruwweg tussen Zevenaar en Barneveld. Als regiovoorzitter is Marcouch verantwoordelijk voor het uitvoeren van de noodverordening, zoals die maandagavond door de regering is afgekondigd.

In Zevenaar hebben tot nu toe 160 ZZP’ers aanspraak gemaakt op de bbz-uitkering. De gemeente verwacht vrijdag al uit te gaan keren. ZZP’ers uit Zevenaar, Westervoort en Duiven kunnen zich op de site van RSD De Liemers aanmelden voor de door minister Koolmees versoepelde regeling voor financiële bijstand. Morgen, 25 maart 2020, moet duidelijk worden hoe die regeling er precies uitziet.

Het seizoen 2019-2020 in het amateurvoetbal is abrupt tot een einde gekomen door de gisteren afgekondigde maatregelen. Het is nog niet duidelijk wat er gebeurt met promotie en degradatie. Niet alleen voor de competitie heeft corona verstrekkende gevolgen. Voorzitter Wim Hendriks van de Arnhemse Voetbal Federatie laat in dagblad De Gelderlander weten dat hij zich zorgen maakt over het voortbestaan van meerdere clubs. Door het sluiten van de kantines lopen zij inkomsten mis, terwijl de kosten gewoon doorgaan.

Door de maatregelen komt Vitesse in elk geval tot 1 juni niet in actie. Het is nog niet duidelijk hoe de KNVB met deze nieuwe maatregel omgaat. In eerste instantie wilde de bond voor 30 juni alle wedstrijden hebben gespeeld, desnoods zonder publiek. Een dergelijke maatregel heeft echter niet de voorkeur van de bond en de club. Vitesse staat na 26 wedstrijden op de zevende plaats en moet in de reguliere competitie nog 8 keer in actie komen.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 6”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top