• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 2
Corona update Gelderland 2

Het aantal met corona besmette mensen in deze regio stijgt langzaam. In Arnhem zijn inmiddels 10 mensen met dit virus besmet en worden 18 mensen onderzocht op besmetting.

Renkum telt 8 mensen bij wie het virus is vastgesteld. In Rheden zijn dat er 4. In Zevenaar zijn 3 mensen besmet. In Rozendaal en Duiven zijn in beide gemeenten 2 mensen besmet. In zowel Doesburg als Montferland is 1 keer een positieve test uitgevoerd. In Westervoort is nog geen besmetting met corona bekend.

In Noordrijn Westfalen zijn inmiddels 4.743 mensen met het virus besmet, 74 van hen wonen in de regio Kleef.

ZZP’ers en zelfstandigen in de gemeenten Westervoort, Zevenaar en Duiven kunnen op de website van RSD De Liemers terecht voor informatie over de door het kabinet aangekondigde extra financiële ondersteuning. Het gaat om een aanvullende inkomensondersteuning voor levensonderhoud, waarbij het inkomen wordt aangevuld tot het sociaal minimum. Het bedrag hoeft niet te worden terugbetaald. Voor meer informatie: www.rsddeliemers.nl/zelfstandigenzzpers

In Rijnstate worden twee aparte afdelingen ingericht voor de opvang van met corona besmette patiënten. De patiënten liggen daar volledig geïsoleerd en het personeel werkt in een volledig isolatiepak. Rijnstate stelt goed op de situatie te zijn voorbereid, maar vreest wel dat een tekort aan mondkapjes en andere beschermmiddelen in de toekomst tot problemen kan leiden.

De Albert Heyn in de Schuytgraaf opent maandag al om 7.30 uur de deuren. Het extra half uur is bedoeld om de ouderen rustig boodschappen te laten doen. Ook mensen die in de zorg-sector werken zijn dan welkom. Voor alle andere klanten gaat de supermarkt gewoon om 8.00 uur open.

Duiven vraagt inwoners om alleen spullen naar het afvalstation te brengen wanneer dit absoluut noodzakelijk is. In de afgelopen dagen is het erg druk geweest bij het afvalstation. De gemeente doet een dringend beroep op de inwoners om oude spullen nog even thuis te bewaren en over een paar weken te komen brengen.

De Sonsbeek Theateravenue gaat dit jaar niet door. Het evenement vindt pas plaats in augustus, maar de organisatie vindt het verstandiger om nu al duidelijk te scheppen en de beschikbaar gestelde subsidie terug te geven. Het gaat om een bedrag van 27.500 Euro.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 2”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top