• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 13
Corona update Gelderland

De RIVM heeft een verandering doorgevoerd in het doorgeven van de aantallen besmette personen. Vanaf vandaag worden de aantallen personen die opgenomen zijn in het ziekenhuis doorgeven en niet meer de geregistreerde mensen die besmet zijn met het coronavirus.

Door te kijken naar ziekenhuisopnames vindt een betere en eerlijker vergelijking plaatst dan het noemen van de geregistreerde besmettingen, aldus de Rijksdienst.  Deze verandering zorgt er wel voor dat de verschillen tussen de daadwerkelijke besmette personen en niet geregistreerde besmettingen steeds grotergaat worden, omdat niet iedereen, die symptomen heeft, getest wordt.

Inmiddels heeft het RIVM doorgegeven dat 175 mensen sinds hun laatste update zijn overleden aan het virus. Dit is een forse stijging en een het hoogste aantal van overleden personen binnen 24 uur. Het totaal komt hiermee op 1039. Ook is het aantal ziekenhuisopnames gestegen. De afgelopen 24 uur zijn 722 ziekenhuisopnames gemeld. 

Maandag (30 maart 2020) werd bekend dat bij 49 inwoners van de Liemers besmet zijn met het virus. Door de verandering in het weergeven van de cijfers maakt de RIVM bekend dat 28 inwoners uit de Liemers in het ziekenhuis zijn opgenomen om behandeld te worden. Volgens de cijfers zijn dat 16 inwoners uit Zevenaar, 4 uit Duiven en 2 uit Westervoort. Doesburg en Montferland hebben beide 3 inwoners in het ziekenhuis liggen.

Vandaag overlegt het kabinet met deskundigen en adviseurs, dit overleg wordt gevolgd door een crisisoverleg van de betrokken ministers. Verwacht wordt dat de premier Rutte vandaag om 19.00 uur een persconferentie zal geven om nadere mededelingen te doen.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 13”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top