• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 12
Corona update Gelderland 11

Het aantal besmettingen met het corona virus in Gelderland is gestegen tot 1.377. In Arnhem (63) en OverBetuwe (61) zijn de meeste mensen ziek. In de Liemers zijn 49 mensen besmet en 1 persoon overleden. Het gaat om een inwoner van de gemeente Montferland. De regio Kleef telt 237 patiënten, waarvan 21 in Rees en 10 in Emmerich.

Ouders en schoolleiders zijn over het algemeen tevreden over het lesgeven op afstand, maar vrezen wel voor leer-achterstanden. Dat melden de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en Ouders en Onderwijs op basis van peilingen. Hieruit blijkt dat 76 procent van de ouders tevreden is over de huidige gang van zaken. Bij de schoolleiders is dat zelfs 88 procent. Drie kwart van de schoolleiders vreest echter wel dat op de duur achterstanden ontstaan.

De Regionale Sociale Dienst De Liemers start vandaag met het uitbetalen van aanvragen voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De eerste beschikkingen zijn maandag verzonden. De regeling is vrijdag definitief vastgesteld, waarna de dienst direct is gestart met het toetsen van de aanvragen van ondernemers die al een verzoek hadden ingediend. De dienst verwacht nog tien dagen nodig te hebben om alle aanvragen te verwerken.

De afdeling Gelderland van Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat tussen de 10 en 40 procent van de horeca een langere sluiting in verband met de corona crisis niet overleeft. Voorzitter Sander Wind zegt dat in De Gelderlander. Hij stelt dat er binnen de horeca begrip is voor de genomen maatregelen, maar dat de gevolgen groot zijn. In Gelderland zijn 2.000 horecabedrijven aangesloten bij de branchevereniging.

Kinderopvang SKAR is een noodopvang gestart voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep. Het gaat dan onder meer om mensen die in de zorg, de voedselketen, het openbaar vervoer of bij politie of brandweer werken. De kinderopvang adviseert ouders om in eerst in eigen kring naar een oplossing te zoeken, maar ontstaan er ’s nachts of in de weekenden problemen, dan kunnen zij terecht op locatie ‘De Wereld’ aan de Pallas Athenestraat. De SKAR heeft daar groepsruimten ingericht als slaapkamer en is 24 uur per dag open.

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 12”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top