• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Corona update Gelderland 10
Corona update Gelderland 10

Het maatschappelijk leven in Nederland is grotendeels plat komen te liggen. De aantallen besmettingen en het dodental lopen gestaag op.

In onze provincie zijn de bevestigde coronabesmettingen flink opgelopen. De afgelopen 24 uur zijn er 182 meldingen bijgekomen. Hierdoor komt het totaal in Gelderland op 1.270. Helaas wordt niet iedereen getest. Hierdoor kunnen de werkelijke aantallen een stuk hoger liggen.

Ook in onze regio is er sprake van een toename. Duiven en Westervoort bleven ten opzichte van gisteren op respectievelijk 6 en 4 besmette inwoners staan. In Zevenaar is wel sprake van een flinke stijging. Inmiddels zijn 20 mensen getest met het corinavirus. Dit zijn er 5 meer dan 24 uur geleden.

Het RIVM meldt in de dageijkse update dat in Nederland 132 meldingen gedaan zijn van mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Dit is ten opzichte van de 93, die 24 uur geleden werden gemeld, een flinke stijging. Het totaal overleden patiënten stijgt naar 771. Inmiddels zijn 3483 mensen opgenomen in het ziekehuis. Een onbekend aantal is inmiddels genezen en ontslagen uit het ziekenhuis. De afgelopen is het aantal ziekenhuisopnames gestegen met 529 peronen.

De oproep om vooral thuis te blijven dit weekend vanwege de coronacrisis en als j dan toch naar buiten gaat de 1,5 meter afstand tehouden, is niet door iedereen begrepen. Er zijn bij de politie diverse meldingen van samenscholingen binnengekomen.

Op twitter geeft de politie aan dat het meldingen betrof in Beuningen, Druten, Arnhem, Duiven, Dieren, Nijmegen en Ede. Aan het twitterbericht voegde de poltie toe: ‘Toch weer mensen die het niet snappen.’

De gemeente Duiven heeft op facebook geschreven dat vanaf aanstaande maandag (30 maart) extra groepen ondernemers in de non-food-sector, zoals winkeliers, ook gebruik kunnen maken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

Sinds afgelopen vrijdag is de regeling ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19’ (TOGS) geopend. Bedrijven die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis kunnen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro aanvragen om met name hun vaste lasten te kunnen betalen. De eet- en drinkgelegenheden, bioscopen, haar- en schoonheidsverzorging (onder andere kappers, pedicures, visagisten), rijschoolhouders en fitnesscentra vielen al onder deze regeling. Nu is deze regeling ook voor onder andere winkeliers opengesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 26 juni. Lees het hier het facebook bericht van de gemeente Duiven. Hier staan ook de links in naar de desbetreffende website van de Rijksoverheid.

 

Geen reacties voor “Corona update Gelderland 10”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top