• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Buurtbussen gaan weer rijden
Buurtbussen gaan weer rijden

Bijna 1 jaar lang stonden de buurtbussen stil als gevolg van de COVID-19-maatregelen voor het openbaar vervoer. De buurtbussen kunnen weer gaan rijden door verschillende voorzieningen, zoals een scherm en ventilatie.

De buurtbussen vormen een onmisbare schakel in het openbaar vervoer. De buurtbusverenigingen zijn vrijwilligersorganisaties. Zij zorgen voor een goede verbinding van de kleine woonkernen met de belangrijke opstappunten van de trein en de bus. Dat ze onmisbaar zijn, blijkt uit het gebruik. Buurtbusvereniging Rijnwaarden vervoert dagelijks met 5 bussen op 3 lijnen ongeveer 60.000 passagiers per jaar. En zorgt daarmee voor verbinding van de woonkernen Herwen, Aerdt en Pannerden.

Het opstarten gaat in fases. Raadpleeg daarom voordat u uw reis plant de website van de buurtbusvereniging, vervoerder of één van de ov-apps. In de buurtbus is het mondkapje verplicht en maak alleen gebruik van het openbaar vervoer voor strikt noodzakelijke reizen.

Geen reacties voor “Buurtbussen gaan weer rijden”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top