• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Brief van de Commissaris van de Koning John Berends
Brief van de Commissaris van de Koning John Berends

Beste Gelderlanders,

Al bijna drie  maanden ziet ons leven er anders uit dan we gewend zijn. En hoewel we de stapje voor stapje weer wat meer mogen, zijn we minder vrij om te gaan en staan waar we willen. We ervaren het allemaal op onze manier.

Sommigen van u hebben misschien afscheid moeten nemen van een dierbare, van een straatgenoot, familie, vriend of bekende. Anderen zien met lede ogen hoe hun onderneming langzaam in de rode cijfers raakt of zien hun werk in gevaar komen. en allemaal worstelen we met de beperkingen in onze vrijheid. Het kabinet versoepelt voorzichtig de regels maar het is nog niet duidelijk wanneer we weer kunnen leven zoals we zouden willen. Ja, zodra er een vaccin is, maar wanneer dat is, weten we ook nog niet.

Het is die onzekerheid, het ontbreken van een duidelijk perspectief, dat het voor veel mensen zo moeilijk maakt.

De provincie Gelderland is wel bezig om aan die toekomst te werken. We volgen de ontwikkelingen, horen van gemeenten, bedrijfsleven en sociaal-culturele instellingen waar ze vooral mee worstelen en we bereiden plannen voor om te investeren in Gelderland. 

Er gebeuren ook hele mooie dingen. Want virus of niet: mensen zijn creatief en sociaal. Erg veel ondernemers ontwikkelen nieuwe bedrijfsactiviteiten; mensen creëren veilige manieren om toch het contact tussen mensen in stand te houden; orkesten verzorgen digitale optredens en ga zo maar door.

Als deze crisis iets duidelijk maakt dan is het wel dat niemand op een eiland leeft. Het virus en de crisis raakt ons allemaal, waar in de wereld dan ook. We hebben elkaar nodig om onszelf te kunnen zijn. Laten we daarom, nog meer dan ooit, goed voor elkaar zorgen.

John Berends

Commissaris van de Koning in Gelderland

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top