• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Bekijk de opname van de online Thema avond Woningbouw uitbreidingslocaties Duiven 29 april 2021
Bekijk de opname van de online Thema avond Woningbouw uitbreidingslocaties Duiven 29 april 2021

Aanleiding voor deze Thema avond is het informeren van de gemeenteraad en de inwoners van de gemeente Duiven over de voorgang woningbouw uitbreidingslocaties.

Samenvatting

Op 26 januari 2021 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel 'verkenning uitbreidingslocaties' inclusief amendement vastgesteld. De gemeenteraad heeft hiermee o.a. besloten het college de opdracht te geven om met de ontwikkelaars van Ploen Noord en Plakse Weide in gesprek te gaan. Het doel hiervan is om aanvullende informatie op te halen en te komen tot juridisch toelaatbare overeenkomsten op basis van de door de raad meegegeven kaders. De raad heeft dit gevraagd om op basis van deze aanvullende verkenning besluiten te kunnen nemen over:

  1. Voor welke twee van de drie mogelijke grotere locaties aan de rand van Duiven wordt nu de planvorming gestart?
  2. Gaan we als gemeente locatie Biezenkampen wel of niet aankopen?

In het raadsvoorstel stellen we aan de gemeenteraad voor de planvorming voor locaties Ploen Noord en Plakse Weide nu te starten samen met de ontwikkelaars. Om zekerheid te creëren voor de realisatie van de woningbouwopgave nu, maar ook in de toekomst stellen we daarnaast voor om locatie Biezenkampen als reservelocatie aan te kopen. Dit zorgt bovendien voor een gelijkwaardige onderhandelingspositie met de ontwikkelaars over Ploen Noord en Plakse Weide.

Tijdens deze Thema avond worden de eerste plannen gepresenteerd.

De bijbehorende stukken zijn te lezen via: Thema avond 29 april 2021 Woningbouw uitbreidingslocaties

Geen reacties voor “Bekijk de opname van de online Thema avond Woningbouw uitbreidingslocaties Duiven 29 april 2021”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top