• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 6 april 2021
Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 6 april 2021

Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 6 april 2021.

Politieke Avond dinsdag 6 april 2021

LET OP: De tijden zijn richttijden: als een onderwerp eerder afgerond is dan vermeld, wordt aansluitend gestart met het volgende onderwerp.

De bijbehorende stukken zijn te lezen via: Stukken Politieke Avond 6 april 2021

Agendapunten

A - Digitale Raadszaal

A.1 19.30 - 20.25 uur Deltaplan Klimaatadaptatie de Liemers - ronde tafel
De Liemerse gemeenten moeten maatregelen nemen om goed om te gaan met een veranderend klimaat. Aan de raad wordt gevraagd of zij in kunnen stemmen met de ambities zoals inzetten op bergingscapaciteit zodat regenwater bewaard kan worden voor droge periodes.

A.2 20.30 - 22.00 uur Grondstoffenplan Samen minder afval gemeente Duiven - debattafel
De gemeente wil de hoeveelheid restafval van inwoners verminderen zodat o.a. goed gescheiden afval hergebruikt kan worden als grondstof. De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met de concrete plannen om dit doel te bereiken.

A.3 22.05 - 22.30 uur Grondexploitatie Weidekervel - ronde- en debattafel
Het college wil 12 woningen bouwen op het grondgebied bij de Weidekervel waar vroeger een kinderdagverblijf stond. Om dit mogelijk te maken moet de gemeenteraad instemmen met de voorgestelde grondexploitatie.

 

 

B - Digitale Publieksruimte

B.1 19.30 - 20.25 uur Politie Presentatie - ronde tafel
Tijdens deze ronde tafel worden de jaarcijfers 2020 van de politie toegelicht en er is gelegenheid om hier vragen over te stellen.



B.2 20.30 - 21.15 uur Zienswijze ontwerpbegroting VGGM 2022 - ronde- en debattafel
De gemeente werkt soms samen met andere gemeenten uit de regio om als regio sterk te staan of efficiënter beleid te kunnen maken. Ze werkt bijvoorbeeld samen in de regio om de veiligheid en gezondheid goed te regelen (VGGM) of om vervoer te regelen voor groepen mensen die niet met normaal openbaar vervoer kunnen (BVO-DRAN). Deze regionale samenwerkingsverbanden hebben allen een eigen begroting en deze worden vooraf voorgelegd aan de gemeente Duiven zodat zij daar invloed op kan uitoefenen.



B.3 21.20 - 22.00 uur Verordening raadsonderzoek gemeenteraad Duiven 2021 - ronde- en debattafel
Op dit moment heeft de raad van de gemeente Duiven geen verordening vastgesteld voor het kunnen uitvoeren van een raadsenquête. Dankzij dit  initiatiefvoorstel kan de raad straks wel raadsonderzoeken en  raadsenquêtes initiëren.

 

 

Wilt u meedoen bij een Politieke Avond, lees dan via www.duiven.nl/meedoen hoe dat kan.

 

Goed om te weten:
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:

  • Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. 
  • Voor telefonie en sociale media is het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag geopend van 08.00 – 16.00 uur en vrijdag van 08.00 – 12.30 uur.

Geen reacties voor “Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 6 april 2021”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top