• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 29 september 2020
Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 29 september 2020

Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 29 september 2020. 

Speakerscorner

De gemeenteraad wil graag horen wat er leeft onder de inwoners van de gemeente Duiven. Wat houdt u bezig in uw leefomgeving? Wilt u dat onder de aandacht brengen van de gemeenteraad en staat het niet op de agenda van de Politieke Avond of de Raadsavond, dan kunt u gebruik maken van de Speakers’ corner.
Deze keer gaat Speakerscorner niet door, omdat er geen aanmeldingen zijn. 

Politieke Avond dinsdag 29 september 2020

LET OP: De tijden zijn richttijden: als een onderwerp eerder afgerond is dan vermeld, wordt aansluitend gestart met het volgende onderwerp.

De bijbehorende stukken zijn te lezen via: Stukken Politieke Avond 29 september 2020

Agendapunten

A.1 19:30 - 20:25 Aandachtspunten sociaal domein - debattafel
De verantwoordelijkheid voor veel zorgtaken is verschoven van de landelijke overheid naar de lokale gemeenten. Hiermee verandert (transformeert) de zorg ook want de zorg komt dichterbij de inwoners te staan. Voor deze transformatie wordt een agenda gemaakt wanneer welke veranderingen plaats gaan vinden. Tijdens deze politieke bespreking wordt besproken welke aandachtspunten er moeten zijn voor die uitvoeringsagenda.

 

 

A.2 20:30 - 21:25 Bestemmingsplan Weidekervel - ronde en debattafel
Het college wil 12 woningen bouwen op het grondgebied bij de Weidekervel waar vroeger een kinderdagverblijf stond. Om dit mogelijk te maken moet de gemeenteraad instemmen met het veranderen van het bestemmingsplan.

Voortzetting van de Politeke Avond naar aanleiding van een technisch probleem 


A.3 21:30- 22:00 Verbeterplan financiën - ronde tafel

Tijdens deze ronde tafel wordt de gemeenteraad door de ambtelijke organisatie bijgepraat over de voortgang van het verbeterplan om de financiële organisatie te verbeteren.


A.4 22:00 - 22:30 Stand van zaken Jeugdzorg - ronde tafel

In 2019 zijn de kosten van de jeugdzorg flink gestegen waardoor er financiële tekorten zijn ontstaan bij de gemeente. Er is een werkgroep ingesteld die de geldproblemen in de jeugdzorg heeft geanalyseerd en aanbevelingen heeft gedaan om de situatie te verbeteren. De gemeenteraad wordt elke maand bijgepraat over de stand van zaken in de jeugdzorg en uitvoering van de aanbevelingen.


Wilt u meedoen bij een Politieke Avond, lees dan via www.duiven.nl/meedoen hoe dat kan.

Goed om te weten:
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:

  • Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. 
  • Voor telefonie en sociale media is het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag geopend van 08.00 – 16.00 uur en vrijdag van 08.00 – 12.30 uur.

Geen reacties voor “Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 29 september 2020”

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top