• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Nieuws
  • Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 26 november 2020
Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 26 november 2020

Bekijk de opname van de online Politieke Avond van de gemeente Duiven van 26 november 2020.

Politieke Avond dinsdag 26 november 2020

LET OP: De tijden zijn richttijden: als een onderwerp eerder afgerond is dan vermeld, wordt aansluitend gestart met het volgende onderwerp.

De bijbehorende stukken zijn te lezen via: Stukken Politieke Avond 26 november 2020

Agendapunten

A.1 19:30 - 20.30 Aandachtsvelden sociaal domein - debattafel
De verantwoordelijkheid voor veel zorgtaken is verschoven van de landelijke overheid naar de lokale gemeenten. Hiermee verandert (transformeert) de zorg ook want de zorg komt dichterbij de inwoners te staan. Voor deze transformatie wordt een agenda gemaakt wanneer welke veranderingen plaats gaan vinden. Tijdens deze politieke bespreking wordt besproken welke aandachtspunten er moeten zijn voor die uitvoeringsagenda. 

A.2 20:35 - 21.30 Toekomstvisie en transformatieagenda sociaal domein - ronde tafel
Het college voelt de noodzaak om de zorg fundamenteel te veranderen en stelt daarom deze transformatieagenda voor. Met deze agenda moet er zowel inhoudelijk als financieel meer grip komen op het sociaal domein. Met de ontwikkeling van een ‘dashboard’ moet de status van de zorg in Duiven snel en overzichtelijk af te lezen zijn.

 

A.3 21:35 - 22.30 Versterking Regio Arnhem-Nijmegen - ronde- en debattafel
Het college stelt de gemeenteraad voor om een nieuwe gemeenschappelijke regeling te starten om de samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen te verstevigen. Hierdoor moet er meer slagkracht komen in de regio voor de grote opgaven die op de regio afkomen.

Vervolg van de vergadering na een kleine technische storing.

 

Wilt u meedoen bij een Politieke Avond, lees dan via www.duiven.nl/meedoen hoe dat kan.

 

Goed om te weten:
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gelden voorlopig aangepaste openingstijden voor de balie in het gemeentehuis:

  • Het gemeentehuis is dagelijks geopend van 8.00 - 12.00 uur. 
  • Voor telefonie en sociale media is het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag geopend van 08.00 – 16.00 uur en vrijdag van 08.00 – 12.30 uur.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top