Wij gaan door

“Weet je eigenlijk wel, hoe hoog jij die lat legt voor ons? Met je positieve kijk op alles”, zegt Sophie, een goede vriendin met PTSS. Haar PTSS is het gevolg van de eerste lockdown. Haar angst voor corona is alles overweldigend.

Ze doelt op mijn ongebreidelde optimisme, of misschien wel naïviteit om altijd de zonnige kant van alles in te zien. “Jij ziet in alles een kans om de leefwereld voor anderen te verbeteren”. Zij ziet de situatie somber in, zeker nu de tweede lockdown een feit is. We praten nog lang na over hoe zij, deze coronatijd ervaart, dat ze snakt naar een dag zonder huilbuien, zonder oncontroleerbare angsten. Ze wil weer gewoon zichzelf zijn.

Mijn positieve kijk op alles, maar vooral de drive om de leefwereld van anderen te verbeteren, heeft er dit jaar voor gezorgd, dat in het begin van de eerste lockdown DuivenOnline opgezet is.
Het afgelopen jaar hebben Jasper en Rachel (de deskundige digitale grondleggers van DuivenOnline) de website duidelijker en overzichtelijker gemaakt. Dat proces staat eigenlijk niet stil. Want nu we in een tweede lockdown zitten, verzinnen we weer nieuwe (en hernieuwen we oude) dingen, om mensen te informeren, ondersteunen en waar nodig te helpen.

Om daar een voorbeeld van te noemen. Van maart tot eind mei hebben we wekelijks een digitaal koffie-moment gehad. Een soort koffietafel, waar je eigen koffie moet zetten, om samen van gedachten te wisselen, met iedereen die de moeite neemt om in te loggen, die verlegen zit om een praatje of met iemand die wat wil vragen. Want natuurlijk zijn we (Jasper en ik) ook nog lokaal politicus.
Goede gesprekken, een lach, een moment van bezinning, alles was er, daarom gaan we dit vanaf morgen, woensdag 23 december 11:00 uur, weer doen.
Want om mij heen hoor ik weer steeds meer dat mensen zich eenzaam voelen, die aanblik van lege straten doet iets met mensen en dan is zijn de feestdagen ook nog bijna daar. Het kan zo eenvoudig zijn om een beetje om te kijken naar elkaar.

Sophie moet ondertussen die corona-gifbeker helemaal leegdrinken. Zij zal zich ongetwijfeld in de naald van het vaccin laten vallen zodra dat kan om haar leven weer snel op te kunnen pakken. Tot die tijd zijn er digitales sessie met de psychiater en app-gesprekjes met mij, het enige wat haar helpt om het leven wat dragelijker te maken. Dit doe ik maar al te graag. Weten dat wat je doet gewaardeerd wordt, geeft mijn leven glans ook in deze donkere tijd.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top