• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Blogs
  • Mathieu's blog
  • Verzet tegen basisregels RIVM? Ik blijf in mijn bubbel!
Verzet tegen basisregels RIVM? Ik blijf in mijn bubbel!

In mijn gedachte voor een nieuwe blog, werd mijn aandacht getrokken door een post op social media. Waarin opgeroepen werd om een front te vormen tegen de basisregels van het RIVM rondom corona. U weet wel; handen wassen/1,5 meter/thuisblijven bij verkoudheid en koorts.

Het valt me op dat een groot deel van “gezond” Nederland niets liever wil dan met zijn allen weer fysiek bij elkaar komen. Zo snel mogelijk de anderhalve meter vergeten, vergaderen met grote groepen in één ruimte, gewoon weer verder gaan waar ze voor de intelligente lockdown zijn geëindigd alsof er nooit iets is gebeurd. Sterker nog ze gaan zich verzetten tegen de basisregels van het RIVM en roepen mensen op om dit ook dit doen

Misschien reageer ik wat heftig op deze vormen van verzet, maar corona heeft mij emotioneel geraakt, vrienden van me geraakt en van me afgenomen. Corona heeft me mijn vrijheid afgenomen. Ik ben me er dus nog iedere dag van bewust van het feit dat dit niet zomaar een griepje is. Corona heeft mijn dagelijks leven blijvend veranderd, tot het moment dat er een vaccin is.

Ook ik wil weer mensen ontmoeten, weer meer naar buiten, maar ik vind het simpelweg gewoon eng. Gisteren werd de 6000 grens van corona-doden in Nederland overschreden. Verschrikkelijk. Geen woorden voor. Maar zo denkt blijkbaar niet iedereen.

Voorlopig blijf ik nog maar even in mijn eigen vertrouwde bubbeltje. Alleen mensen wat dichter om me heen die ik liefheb en voor de rest geldt de 150 centimeter afstand en geen millimeter minder.

🙂

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top