Vandaag is het zover

Vandaag maandag 12 april 2021 is het zover. Vandaag krijg ik gelukkig mijn eerste corona-vaccinatie in het UMC in Utrecht en ook de tweede prik is al gepland. Het antwoord op de vraag waarom helemaal daar is eenvoudig, omdat ik daar onder behandeling ben voor één van mijn bouwfoutjes.

Niet iedereen denkt zo positief over de vaccinatie als ik. Er zijn mensen die twijfelen of ze zichzelf zullen laten vaccineren. Omdat ze twijfelen of het vaccin wel goed onderzocht is, omdat ze vertrouwen op hun eigen immuunsysteem of omdat ze de ernst van COVID-19 onderschatten. Ik hoop dat ik misschien wat van die twijfels kan wegnemen door er heel open over te zijn dat ik me laat vaccineren, maar uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf de keuze maken om zich al dan niet te laten vaccineren.

Ik ben wel van mening dat iedereen met de juiste gegevens en wetenschap de keuze zou moeten kunnen maken om zich te laten vaccineren of niet. Door de vele vaak tegenstrijdige berichten in de media is het eenvoudig om het overzicht kwijt te raken. Voor mij is het eenvoudig, ik accepteer deze vaccinatie (eerlijk gezegd) in de eerste plaats uit eigen belang. Een besmetting met corona heeft voor mij hoogstwaarschijnlijk levensbedreigende gevolgen, maar dat geldt niet voor iedereen.

Heel veel mensen wil terug naar het “oude normaal”. Dat “oude normaal” bestaat niet meer, want corona is 1 van die ziektes die de komende jaren onder ons zal zijn. De corona-vaccinatie zal waarschijnlijk net als de normale griepprik ieder jaar gegeven worden aan de risico-groepen. Uit de geluiden die ik om mij heen hoor is niet iedereen ervan overtuigd dat wanneer te weinig mensen zich laten vaccineren corona in zijn huidige vorm (dus met de vele dagelijkse besmettingen, volle bedden in de ziekenhuizen en overvolle ic’s) nog heel lang onder ons is. Des te langer zal het duren voor we elkaar weer wat veiliger kunnen ontmoeten en bijna zorgeloos naar een restaurant of sportwedstrijd kunnen.

Het ontbreken van deze overtuiging is de keerzijde van de hele discussie rondom de vaccinaties. En het Astra-Zeneca-circus werkt niet echt motiverend voor al die mensen die toch al twijfelen aan de veiligheid van de vaccins.
Ik ben van mening dat we de termen veilig en onveilig los moeten laten. Geen enkel medicijn is veilig, er kunnen altijd nadelige gevolgen zijn, de bijwerkingen. Maar er is ook een voordeel bij elk medicijn het helpt of verminderd de klacht. Zo geldt dat ook voor de vaccins. Ze helpen mee aan de groepsimmuniteit, maar helaas ervaren een aantal mensen ook bijwerkingen en bij 25 personen van de 20 miljoen gevaccineerden was dat helaas de zeer zeldzame bijwerking trombose.

Ik hoop dat u begrijpt dat ik gelukkig ben dat ik vanaf vandaag weer een stapje dichterbij het moment ben om hen die ik het afgelopen jaar fysiek zo gemist heb weer kan knuffelen.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top