Stemmen zonder corona-besmettingsgevaar

Toen ik mijzelf uit eigen belang en uit angst voor een besmetting met corona op 12 maart 2020 afzonderde van de buitenwereld, had ik niet kunnen bedenken dat dit nu nog steeds de realiteit van de dag was. 

Ik red me redelijk, maar ik merk ondertussen wel dat iedere dag hetzelfde wordt. Gelukkig vertelt mijn telefoon me dat het vandaag donderdag is, want het zou zo zaterdag of maandag kunnen zijn. Maar waar ik meer mee zit, en dat ligt aan mij persoonlijk, dat er over minder dan 40 dagen verkiezingen zijn voor de Tweede Kamer en dat de mogelijkheid om zelfstandig mijn stem uit te kunnen op de tocht staat.

De Grondwet en zo dus ook het recht om te mogen stemmen is voor mij heel belangrijk. Hier maak ik dus ook al 26 jaar dankbaar gebruik van. Maar nu staat mijn recht om te mogen stemmen op de tocht, want stemmen op 15, 16 of 17 maart staat in relatie met het uit mijn bubbel komen en het risico op besmetting met corona te vergroten.

Wat ik ook mis, zijn de verkiezingscampagnes, de leuke activiteiten die ik met mijn gelijkgestemde politieke vrienden de afgelopen jaren mocht ondernemen aan de vooravond van de verkiezingen. Dat is dit jaar allemaal anders. 

Er zijn hoogstwaarschijnlijk wel verkiezingscampagnes in ons land, maar meer als “Kanjers voor Kanjers” van en door de Partij van de Arbeid, waarbij er stroopwafels uitgedeeld werden aan ouderen in bejaarde -en verzorgingshuizen, heb ik tot op heden niet gezien. 

Het is en blijft een dilemma. Uitstel van de verkiezingen gaat volledig in tegen ons grondwettelijk recht en bovendien nog maanden door hobbelen met dit demissionaire kabinet is ook niet wenselijk. Dus die verkiezingen in maart moeten echt wel plaatsvinden. Zoals gezegd is er amper sprake van een verkiezingscampagnes. Op dit moment is Mark Rutte de enige die wekelijks een podium heeft, en ook hij zou moeten begrijpen dat het niet wenselijk is dat hij daardoor de anderen feitelijk buitenspel houdt. En als laatste is er eigenlijk maar 1 thema deze verkiezingen: corona. Terwijl er voor de komende vier jaar veel meer op het spel staat. 

Het kan toch niet zo zijn dat ons land door corona ook nog opgescheept wordt met een regering die “gevallen” is, want dat is wat er gebeurd als veel mensen (uit angst) niet gaan stemmen. Door niet te stemmen, gaan die stemmen automatisch naar de grootste partij. Dus ik denk dat ik toch een weg ga vinden om mijn stem te laten horen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer want ik vind dat onze huidige minister-president na 11 jaar best wel eens mag gaan genieten van zijn welverdiende rust.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top