Ik geloof in de kracht van de samenleving

Ik doe veel van mijn boodschapjes weer zelf. Compleet afhankelijk zijn van anderen zit niet zo in mijn aard en als ik op gezette tijden ga, beperk ik de hoeveelheid mensen die ik tegenkom. Overigens bij de grote bedrijven, evenals in de horeca, zul je mij nog niet zo gauw zien.

Afgelopen vrijdag kwam ik in winkelcentrum de Passage in Duiven. Bij de ingang werd ik direct gewezen op de regels die er zijn rondom corona. Houd zoveel mogelijk rechts, anderhalve meter afstand en maak gebruik van de desinfectie-zuilen.

Prima! Maar toch een klein puntje van kritiek. De desinfectie-zuilen…. Ik ben wellicht wat bevooroordeeld wanneer het toegankelijkheid voor iedereen betreft, maar ik ben dan ook erg benieuwd wat slechtzienden, ouderen en rolstoelgebruikers van deze zuil vinden.

Deze zuil is gemaakt voor alle “jonge”, “gezonde”, “lopende”, “allesziende” bezoekers van het winkelcentrum. Dat vind ik nou zo jammer. Daarom heb ik hierover op mijn eigen social media de vraag gesteld:” Is er geen bedrijf in Nederland die hier wat mee kan. Ik denk aan een “zeep”-pompje dat op beweging reageert!”

Binnen een paar uur kreeg ik een whatsapp-je van een technisch bedrijf in Duiven “Driveteq Cardanas Service”. Zij voelde zich aangesproken door mijn bericht. Samen met mij wilde ze een desinfectie-paal maken die voor iedereen toegankelijk is, met contrasterende kleuren, pompjes op meerdere hoogtes en alles traploos te bedienen. Helemaal geweldig die kracht van sociale media en in het bijzonder de kracht van de samenleving om voor elkaar te zorgen!

Het lijkt mij geweldig om deze desinfectie-paal in het gemeentehuis van Duiven te zetten, zodat alle bezoekers van -en medewerkers in het gemeentehuis alsook het gemeentebestuur minder risico loopt om het virus te verspreiden.
Waarom juist daar? Een volledig toegankelijke desinfectie-paal in het hart van de Duivense samenleving straalt mijns inziens uit dat je zorg draagt voor de gehele samenleving. Het wachten is nu op toestemming om de paal ook daadwerkelijk in de hal van het gemeentehuis te mogen plaatsen… (wordt vervolgd)

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top