• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Blogs
  • Mathieu's blog
  • Het moment dat Nederland verder op slot ging
Het moment dat Nederland verder op slot ging

Het moment dat Nederland weer een beetje op slot ging. Dit moment zagen velen van ons al weken aankomen. Lange rijen bij de Ikea, de Efteling, Intratuin, volle winkelstraten, mensen die boodschappen doen in bosjes bij elkaar.
Hoe vaak ons kabinet niet heeft opgeroepen om afstand te bewaren, corona geen kans te geven of ons waarschuwen voor de eventuele strengere maatregelen rond de kerst. Voor velen was dat aan dovemans oren gericht.

(tekst gaat verder onder de video)

Ik heb de laatste golf overleefd, dus ik heb weerstand genoeg en de grote aantallen besmettingen komt ook alleen maar in de Randstad voor, toch niet in ons dorpje, waren veel gehoorde redenen om alle voorzorgsmaatregelen aan de laars te lappen. Want immers de Sinterklaas- en Kerstboodschappen moesten wel gedaan worden.

Een paar weken geleden was er in ons dorp een explosie aan besmettingen. Vele leerlingen getroffen door corona. Vele ouders in verplichte thuis-isolatie. Vele lokale werkgevers met handen in het haar. Iedereen sprak er over. Twee dagen later hoorde je nog een enkeling over en een week later  niemand meer…..
Zo gaat dat in Nederland, we reageren op het moment dat het te laat is, dat het leed al is geschied. Terwijl als we eerder een pas op de plaats hadden gemaakt, had onze leefwereld, mijn leefwereld en uw leefwereld er waarschijnlijk heel anders uitgezien.

Voor mij verandert er met deze nieuwe harde lockdown eigenlijk niet veel. Ik leef sinds maart van dit jaar in een klein bubbeltje. Zie een paar mensen in levende lijven van dichtbij en de rest van achter mijn 10-inch schermpje. Ik kan me de onzekerheid niet voorstellen hoe het is als horecaondernemer, nagelstyliste, muzieklerares, kledingverkoper of kapper het continu leven in onzekerheid of je bedrijf kan wel blijven bestaan of de financiële hulp van de overheid wel voldoende is of dat het misschien beter is om maar op te geven en je bedrijf failliet te laten verklaren. Dan neem ik graag genoegen met mijn zekerheid, mijn vier muren en mijn 10-inch schermpje. Zo lang ik 's ochtends gewoon wakker word, kan ik mensen verbinden helpen en ondersteunen via DuivenOnline. Maar ook via de lokale politiek en via allerlei netwerkjes, waarin we elkaar door deze moeilijke periode heen helpen. Dat is mijn zekerheid en dat houd ik nog wel een tijdje vol.

Neem gerust contact met mij op via DuivenOnline (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als je iemand zoekt voor een praatje of ergens hulp bij nodig hebt.
Samen staan we sterk en samen komen we door deze moeilijke periode heen.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top