Helden van de dag

Wekenlang stonden ze daar, in de frontlinie. Zij aan zij met hun collega’s, allemaal met een doel, deze persoon die in ernstige ademnood verkeert, doodziek is, verlichting te geven en het gevoel te geven dat ie niet alleen is. De voorafgaande weken met weinig rust eisen zijn tol, het gevoel in hun handen is weg, ze hebben striemen van de mondkapjes en het lijf geeft aan dat het op is.

Maar rust is er niet, want daar komt de volgende...en de volgende… Wekenlang hebben ze hun familie en vrienden niet gezien, want de kans op besmetting is overal, en als zij ook ziek worden kunnen ze niemand helpen en mensen helpen is waar ze voor leven.

Dit is het leven van onze helden, de toppers die Nederland in de ban van corona, er doorheen gesleept hebben. Zij hebben gezorgd dat vele landgenoten nu aan het revalideren zijn om ooit weer op het niveau van voor corona te komen. Allemaal dankzij hun onzelfzuchtige inzet.
Als dank kregen ze een applaus van de natie. Zo mooi, zo ontroerend. Dat was het dan. Er was heel wat voor nodig om Den Haag ook in te laten zien dat onze zorg-helden wel wat meer verdienden dan een applausje op een dinsdagavond in maart. De knip ging los en ze kregen schrik niet een schamele 1000 euro voor bewezen diensten. De coalitie kon het over het hart verkrijgen om deze al jaren onderbetaalde mensen echt structureel uit de financiële nood te helpen.

Nee, het is immers geen KLM. We hebben toch al voor ze geklapt. De KLM krijgt wel de steun die de zorg, de hulpdiensten en het onderwijs zo hard nodig hebben. Vier miljard wordt over de schutting gekieperd om een bedrijf “in de lucht” te houden. De bonus van de topman blijft uit, hij levert “zelfs” 20% van zijn salaris in. Detail is dat hij dan nog steeds ruim €400.000 per jaar verdient.

Deze 400.000 euro (ruim 30.000 euro per maand) is 1000% meer dan het gemiddelde salaris van “de helden in de zorg.”. De helden waarbij het niet uitmaakt of je arm bent of rijk, gezond of niet gezond, als je zorg nodig hebt krijg je zorg. Onbaatzuchtig, nobel, groothartig, altijd en overal, ook wanneer misschien al heel snel de tweede golf van corona zich over Nederland verspreid.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top