De generale repetitie Raadsvergadering

Gisterenavond was het dan zover de generale repetitie voor het digitaal vergaderen van de Duivense gemeenteraad. Corona “dwingt” ons om op deze manier bij elkaar te komen, voor mij is dit een prima alternatief. Maar zoals ik in een eerdere blog al schreef geldt dat niet voor iedereen.

Op de agenda stonden de ingekomen stukken, mededelingen en vragen van de gemeenteraad aan het College van B&W. Extra bijzonder was dat ik voorzitter mocht zijn.

Om 19:30 uur, direct na de persconferentie van onze minister-president gingen de remmen los, iedereen voor de camera in zijn eigen keuken, werkkamer, woonkamer of tuin. Want dat is het voordeel, digitaal vergaderen kan overal zolang je maar goed in beeld bent en er geen storende achtergrondgeluiden zijn. Ikzelf mocht aanschuiven aan de keukentafel van onze griffier Wouter Bosch, zodat hij mij waar nodig direct kon ondersteunen.

Ruim 3 uur later, om 22.45 uur ging het laatste scherm uit en kon er teruggekeken worden op een prettige vergadering, met de nodige discussies, iedereen was goed voorbereid, weinig tot geen verbindingsproblemen. Een prima generale repetitie voor de eerste echte digitale raadsvergadering van 12 mei aanstaande, met als voorzitter onze burgemeester Huub Hieltjes.

Wanneer je voorzitter bent van zo’n vergadering komt er een stoot adrenaline vrij waardoor je zolang goed gefocust kunt blijven. Nadeel van deze stoot adrenaline is dat dit een zware belasting is voor mijn spieren. Mijn lichaam heeft het vanochtend door deze adrenaline-stoot zwaar. Alsof ik de marathon gelopen heb. Vandaag maar even rustig aan, lekker naar buiten met de neus in de zon, vitamine D opsnuiven en dan vanavond staat alweer de volgende vergadering op de agenda.

Ik wens u allen een prettige en zonovergoten donderdag!

Mathieu Maanders

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top