#07: Snow Coats - Pool Girl (EP)

‘Als het leven je citroenen verkoopt, maak dan Alcopop.’ Het is de knipoog op de thuispagina van het Engelse platenlabel die dit jaar ook opgaat voor Snow Coats. Ondanks alle corona maatregelen heeft de Gelderse band in 2020 toch de nodige stappen gezet. Het tekenen van een contract met het Engelse Indie-label is een van die stappen, die ook direct effect had.

“Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht dat we direct opgepikt zouden worden”, vertelt gitarist Daan Ebbers begin september in het radioprogramma ‘A12 Onderweg’ (FavorietFM/RTV Arnhem). Maar dat is dus wel gebeurd en niet voor het eerst. Zo stuurde de band ooit ook hun eerste opname  richting Engeland, waar dat nummer werd opgepikt door een Engelse influencer, die het opnam in zijn goed gevolgde playlisten op YouTube en Spotify.

Toen was het resultaat dat de band in Singapore op de radio kwam, nu - met het nieuwe label - heeft ook de Nederlandse radio de band ontdekt. De release van de EP ‘Pool Girl’ brengt Snow Coats afgelopen jaar ook onder de aandacht van Rob Stenders en Leo Blokhuis en in Engeland pikt onder meer Jack Saunders (BBC) de single op.

Glimmend randje voor 2020

Kortom 2020 is opnieuw een jaar met een glimmend randje voor Anouk van der Kemp, Daan en Joost Ebbers en Frank Peters. Met financiële steun van Music Support Gelderland, een eigen studio in de Jacobiberg en een platenlabel op zak, mist eigenlijk alleen nog de ruimte op live op te kunnen treden. Al heeft de band zondagavond daar wel weer even aan mogen proeven.

Al is optreden in een leeg poppodium wel wat anders dan gewoon live spelen, zo constateert zangeres Anouk van der Kemp. “Ik moet eerlijk zeggen. Ik vind het al moeilijk om te praten met optredens, maar dit is heel moeilijk”.

Als alles meezit, is dat komend jaar anders. Snow Coats staat op vrijdag 19 maart 2021 in de bovenzaal in Luxor, dezelfde plaats waar zij in augustus 2018 het debuut-album ‘Take the Weight Off Your Shoulders’ lanceerden. Toen voor een uitverkochte zaal.

Release: Pool Girl (Alcopop! Records)

 

foto (c) Snow Coats

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top