Eelco's Luistertip #05: MoonYard - Crescent

‘Go out on the road, do your thing’ zingt zanger Stef Woestenenk op de nieuwe LP van MoonYard. Het is dat wat de band jarenlang langs de podia heeft gestuurd: samen muziek maken, praten over de classics uit de jaren ’60, putten uit de klassieke southern sound en de Britse rock. Het meeste is terug te vinden in de 10 nummers op ‘Crescent’, dat is geproduceerd door Atonie Broek.

“De band is te democratisch, maar soms moet je gewoon een beslissing nemen. Keuzes maken en dat was mijn rol”, zo vertelt de drummer van De Dijk eind vorig jaar tijdens het mixen van het album. “De band heeft potentie.” Zijn woorden worden onderstreept wanneer Roy Klein Entink even later de schuiven weer omhoog duwt en ‘Let it out’ uit de speakers klinkt.

‘Crescent’ staat vol van dergelijke kleine oorwurmen, meezingbaar en met een herkenbaar geluid, dat op de juiste moment wordt verrijkt met de soul van De Dijk. Het geheim van de plaat is de balans, waar de live optredens van MoonYard nog wel eens verdronken in overdaad, heeft dit album een goede mix en wordt het nergens te veel.

Het album begint met ‘Beautiful Morning’. “Ik moest bij dit nummer denken aan het gevoel dat ik soms heb: even niet te hoeven werken, niet op te voeden of al het andere dagelijkse moeten”, aldus Stef Woestenenk. Het nummer pakt direct de zomerse sfeer van ontspanning en zo glijden beiden plaatkanten ook aan de luisteraar voorbij.

Een geluid dat ook prima bij een zomer vol festivals past, maar helaas. De ‘Crescent Tour’ die had moeten volgen op de release party in maart staat ‘on hold’. Om de mensen die de plaat vooraf hebben besteld tegemoet te komen, zijn de bandleden hun album zelf af komen geven bij de vroege bestellers. Toch weer een beetje ‘Go out on the road, do your thing’. Al had MoonYard waarschijnlijk liever live  gespeeld.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top