Luistertip #04: Featherweights - Time Goes On

Met ‘Time Goes On’ heeft Featherweights afgelopen nacht hun derde single gedropt. Het Arnhemse hip hop duo dat bestaat uit Marwin Tyrone en Martin Vellema en heeft een nieuwe impuls gekregen, nadat Potential Criminal er mee ophield.

“Featherweights stond al heel lang geparkeerd”,  vertelt Marwin Tyrome. “Het was iets dat wij naast de band deden, maar uiteindelijke werkte dit gewoon veel makkelijker, sneller en praktischer. Wij geven elkaar gewoon een-tweetjes.”

Bij Potential Criminal, dat in 2017 indruk maakte met de EP ‘Observe’ en optredens op diverse festivals, ging het steeds stroever. “Iedereen begon zijn eigen invloeden in de muziek te verwerken. De ene wil de meer rock & roll, de ander soul en dus was iedereen een beetje zijn eigen ding aan het doen. Bovendien werd steeds duidelijker dat Marten en ik dezelfde visie hadden.”

In de zomer van 2019 maakt de band dat zij zijn gestopt. Featherweights kent met optredens in LuxorLive, Parijs en Doesburg een goede start en in september verschijnt de eerste single ‘Granola Bars ’n Beer', gevolgd door ‘L.O.V.E.’ en nu dus ‘Time Goes On’.

Op de nieuwe single werkt het duo samen met Wynonna Stoové, die eerder al een nummer met Tayrell en Robin Yerah heeft opgenomen. “Wij kennen haar al heel lang”, legt Martin Vellema uit. “En we wilden altijd nog eens met haar samenwerken. ‘Time Goes On’ was daarvoor het perfecte nummer en zij was ook enthousiast.”

Na ‘Time Goes On’ komt er nog een vierde single en daarna staat een EP op de planning.

“Omdat we nu niet op kunnen treden, is er veel ruimte voor het creatieve proces. We hebben veel tijd om nieuwe dingen te maken, waardoor we het live straks nog beter kunnen doen.” Tyrone: “De meeste optredens die voor ons gepland stonden waren festivals, onder meer de Zwarte Cross, dus dat is wel jammer. Maar als er mogelijkheden zijn om op te treden gaan we dat zeker doen.”

foto (c) Featherweights

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Top