• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Blogs
  • Eelco's Luistertip
  • #03: The Rolling Stones, Italian Allstars 4 Life en Alice Cooper
Eelco's Luistertip #03: The Rolling Stones, Italian Allstars 4 Life en Alice Cooper

The Rolling Stones verrasten de wereld bijna een maand geleden met de eerste ‘corona’ single: ‘Living In A Ghost Town’, maar inmiddels hebben meer artiesten zich gemeld, zoals Alice Cooper, en hebben 50 Italiaanse artiesten, onder wie Eros Ramazzotti, de handen ineengeslagen voor een benefiet-single.

‘Ma Il Cielo è Sempre Blu’ komt uit het repertoire van singer-songwriter Rino Gaetano (1950-1981) en betekent ‘maar de lucht is altijd blauw’. Het nummer gaat over de donkere kanten van het alledaagse leven en de tegenstellingen in de samenleving.  Het stamt uit de zomer van  1975, maar is in 2003 als remix opnieuw uitgebracht door DJ Molella. De opbrengst van de versie van de Italian Allstars 4 Life is bestemd voor het Rode Kruis.

 

Zoals gezegd waren The Rolling Stones op 23 april 2020 de eersten. De basis van het door Mick Jagger en Keith Richard geschreven ‘Living In A Ghost Town’ was al opgenomen. In studio’s in London en Los Angeles heeft de band begin 2019 hun eerste nieuwe eigen composities in zeven jaar opgenomen. Toen het blues-rock nummer door social distancing ineens actueel werd, heeft Mick Jagger de tekst iets veranderd en is het nummer afgemaakt in zijn thuisstudio. ‘Living In A Ghost Town’ wordt uitgebracht op geel vinyl, paars vinyl en CD-single. De fysieke releases zijn vanaf 26 juni verkrijgbaar.

 

‘Don’t Give Up’ van Alice Cooper is pas een paar dagen oud. “Het nummer gaat over waar we op dit moment allemaal door heen moeten. Het gaat over dat we de problemen het hoofd moeten bieden en dat we de ziekte samen blijven bestrijden”, aldus de in Detroit geboren rocker. In de staat Michigan zijn sinds de uitbraak van het virus meer dan 50.000 mensen besmet geraakt en 4.880 mensen aan de gevolgen van de ziekte overleden.

 

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top