Musea die je online kan bezoeken

16 mrt 2020 13:50 - 17 mrt 2020 15:29 #2 door Rachel Walraven
Musea die je online kan bezoeken werd gestart door Rachel Walraven
Bron: AD - www.ad.nl/tech/deze-musea-kan-je-virtuee...oor-corona~aa677dbd/

British Museum, Londen
artsandculture.google.com/partner/the-british-museum
Het iconische museum bevindt zich in hartje Londen. Maar door simpelweg je laptop open te klappen, kan je ook een heleboel oude artefacten bekijken, zoals de Steen van Rosetta of zelfs enkele Egyptische mummies.

Guggenheim Museum, New York
artsandculture.google.com/partner/solomon-r-guggenheim-museum
Dankzij Google kan je bij wijze van spreken de bekende draaitrap van het Guggenheim ‘opwandelen’, zonder je huis te verlaten. Verder kan je kunstwerken ontdekken uit de stroming van het impressionisme, post-impressionisme en moderne en hedendaagse kunst.

Musée d’Orsay, Paris
artsandculture.google.com/partner/musee-dorsay-paris
Wat denk je van een virtuele wandeling doorheen het Musée d’Orsay? Hier hangen populaire werken van een heleboel Franse kunstenaars die leefden tussen 1848 en 1914. Denk maar aan Monet, Cézanne en Gauguin, om er maar enkele te noemen.

National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul
artsandculture.google.com/partner/nation...ntemporary-art-korea
Het National Museum of Modern and Contemporary Art is één van de populairste in Zuid-Korea. Je vindt er maar liefst zes verdiepingen vol met hedendaagse kunst uit Korea en de rest van de wereld.

Pergamonmuseum, Berlijn
artsandculture.google.com/partner/pergam...che-museen-zu-berlin
Aangezien Pergamon een van de grootste musea in Duitsland is, kan je er vanop aan dat het veel in huis heeft - vooral veel indrukwekkende oude archeologische vondsten. Een tipje van de sluier: de Poort van Isjtar en het kolossale Pergamonaltaar.

Rijksmuseum, Amsterdam
artsandculture.google.com/partner/rijksmuseum
In het Rijksmuseum van Amsterdam kan je je vergapen aan meer dan 8.000 kunstwerken. De nadruk ligt er op de Nederlandse schilderkunst in de Gouden Eeuw, met schilderijen van Johannes Vermeer en Rembrandt.

Het J. Paul Getty Museum, Los Angeles
artsandculture.google.com/partner/the-j-paul-getty-museum
Jaarlijks krijgt het J. Paul Getty Museum zo’n 1,3 miljoen bezoekers over de vloer en daarmee is het een van de meest bezochte musea van de Verenigde Staten. De collectie bestaat uit voorwerpen uit de 8e tot en met de 21e eeuw, van tekeningen tot schilderwerken, manuscripten, sculpturen en foto’s.

Gallerie degli Uffizi, Firenze
artsandculture.google.com/partner/uffizi-gallery
Het Uffizi - dat lange tijd in het bezit was van de Medici-familie - is één van de belangrijkste musea ter wereld. Enkele hoogtepunten zijn onder meer de Geboorte van Venus van Sandro Botticelli en de Laocoöngroep.

MASP, São Paulo
artsandculture.google.com/partner/masp
Om het Museu de Arte de Sao Paulo (afgekort MASP) te ontwerpen, werd beroep gedaan op architecte Lina Bo Bardi. Alleen het gebouw an sich is al een kunstwerk: het lijkt net een grote box van glas en beton die meters boven de grond zweeft, ‘hangend’ aan vier gigantische rode poten.

Museo Nacional de Antropología, Mexico City
artsandculture.google.com/partner/museo-...-antropologia-mexico
Het museum is volledig gewijd aan de pre-Spaanse geschiedenis van het land. Het bestaat uit maar liefst 23 zalen, waar je verschillende archeologische topstukken vindt zoals de Azteekse kalendersteen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Visserlaan 9
6921 WZ Duiven


mail@duivenonline.nl

DuivenOnline is een platform om mensen met elkaar in contact te brengen. Het is ontwikkeld door Happy Hippo Websites (onderdeel van Walraven WebWerk).

Deze website is nog in ontwikkeling. Gaat er iets niet goed of ziet u wat raars meld het ons, dan kunnen we er naar kijken.

Gebruikersmenu

Top